nuffnang

Friday, 1 June 2012

Meatball Ikea...

Selamat pagi semua...
Rajin saya hari ni...
Pagi-pagi dah update blog...
Hahaha...

Ok...
Nak cerita tentang betapa jakun nya saya pergi ke IKEA...
1st time ni jejak kaki kat sana...
Owh...!!! Sangat JAKUN...!!!
Kesian saya...(- -')

Tujuan utama pergi sana, nak makan meatball dia yang femes sangat tu...
Masa dalam pantang tu dah teringin nak makan...
Tapi, tetap sabarkan diri...
Pantang...

So, hari Isnin yang lepas...
Saya dah cukup 100 hari...
Kebetulan saya MC...
En. Keluang pun cuti...
Kami gerak dari Mentakab dalam pukul 3 petang...
So, sampai IKEA dalam pukul 6 petang...
Terkial-kial tak tahu jalan masuk...
Main ikut orang je...
Hahaha...
Sadis betul kalau ingat...

Berjalan la kami 3 beranak...
Eh, 2 beranak je...
Sorang dalam stroller...
Hahaha...

Dalam hati saya berkata...
"Owh... Ini lah IKEA..."
"Tapi mana meatball ni...???"
Tak sabar benar perut ni...
Hahaha...

Nasib baik En Keluang jumpa terus food court...
Tak payah berjalan jauh-jauh dulu...
Perghhh...!!! Ramainya orang...
Ingatkan pergi hari kerja, tak ramai lah orang...
Tak ada maknanya...

Inilah meatball yang ku idam-idam... Ambik 20 biji terus... En Keluang suruh  ambik 2 pinggan 20 biji meatball ni... So, total 40 biji lah... Tapi, saya kata biar dulu... Nanti tak habis... Rugi... Kalau tak cukup boleh beli lagi...

Side order la kononnya chiken wing ni... Hahaha... Padahal nak cover kalau-kalau tak cukup 20 biji meatball tu... Hahaha...

Egg Tart ni En Keluang yang nak sangat rasa... Ambik sekali... Sedap dia kata... Saya tak  suka egg tart... So, sekadar merasa je lah... Tak tau la sedap ke tak... Hahaha...

Muka orang eksited nak makan... Perasan tak gambar Amirah sebelah muka je kat kanan tu... Untuk pengetahuan semua... Itu saja gambar Amirah sepanjang kami kat IKEA ni... Kesian Amirah... Nak buat macam mana... Ibu Ayah nya dah lupa diri... Hahaha...

Muka ayah lagi terlebih eksited... Kalau boleh dia nak masuk 2 biji meatball sekali dalam mulut... Patutlah Amirah pun tak suka masuk dua-dua jari dalam mulut... Menurun rupanya... (- -")

Semangat sangat kami makan... Last-last jadi muak... Jenuh nak habis kan... Chiken wings tu pulak, sebenarnya malu nak makan guna tangan... Gedik... Guna pisau n garfu je... Last-last tak tahan nafsu... Bedal je... Sampai licin tulang tu dikerjakan...
Ok...
Meatball ini sangat marvelous...
Owh...!!!
Masih meleleh air liur ni...
Rasa nak makan lagi...
Tapi, pengajaran yang saya dapat...
Jangan beli banyak sangat...
Nanti cepat muak...
Tak dapat nak habiskan...
Tapi, tak tahulah kalau pada orang yang sangat gilakan cheese...
Saya pun gila kat cheese...
Tapi, tetap rasa muak jugak...
Nasib baik tak ikut cadangan En Keluang beli 40 biji terus...
Kalau TAK.........
Malas nak sambung...
Hahaha...

Btw...
Nak promote sikit ni...
En Keluang pun dah ada blog sekarang...
Hoii... Maju...!!!
Orang ada blog, dia pun ada blog...
Hehehe...
Rajin-rajin lah melawat ye...
Kalau terlebih rajin, follow lah sekali...
Support dia yang sedang berkobar-kobar nak jadi blogger ni...


Terima kasih...
(^_^)

4 comments:

  1. amboiiii... mengata ye.. skg da boleh komen da... hahahaha

    ReplyDelete
  2. went there on Monday last week :) mkn meatball jugek *wink2*

    ReplyDelete