nuffnang

Sunday, 15 May 2011

Bridesmaid Invitation...

Apa itu bridesmaid...??? Sebelum ni saya tak tahu apa itu bridesmaid ok... Tapi, sejak-sejak saya dah ada blog dan selalu BW, saya dah tau apa itu Bridesmaid... Ala... Perempuan-perempuan yang pakai baju sama tu... Tapi tugas mereka banyak tau... Hehehe...

Saya dah lama pikir pasal Bridesmaid ni... Perlu atau tak...??? Saya pikir pasal bajet sebenarnya... Nak beli baju untuk semua bridesmaid tu bukan murah ok... Jadi saya ambik keputusan nak decide pasal Bridesmaid ni bila semua perkara penting dah settle... Tapi itu lah... Kita hanya merancang, tuhan yang menentukan... Bila dah sampai masa-masa terakhir macam ni, baru la sibuk nak pikir semula pasal Bridesmaid... Masa dah lambat kalau nak beli kain untuk Bridesmaid ni... Kalau nak beli yang dah siap, takut kualiti pulak tak elok... So, macam mana...???

Finally saya decide untuk jemput jugak kawan-kawan saya jadi Bridesmaid... Tapi, terpulang pada mereka nak pakai baju apa... Tapi yang penting, baju tu mestilah sama warna antara satu sama lain... At least nampak jugak keseragaman antara mereka... Last minute punya keputusan kan... Bedal je lah... Hehehe...

Bila dah decide nak jemput mereka jadi Bridesmaid, terfikir pulak macam mana cara nak jemput mereka... Satu lagi masalah... Tiba-tiba terfikir satu idea yang tak tau macam mana boleh timbul tika malam hari yang gelap gelita... Hahaha...

Saya tiba-tiba teringat doily paper yang saya warnakan ungu hari tu...

Apa yang saya buat...???





Saya guna doily paper tu untuk jadikan ala-ala invitaion card untuk Bridesmaid saya...


Lepas tu saya lekatkan pada kad kahwin saya... Jadi, bila saya bagi mereka kad kahwin saya tu, ada sekali invitaion untuk mereka jadi Bridesmaid...

Sekali lagi keputusan yang dibuat last-last minute... Hahahaha... Saya kan dah cakap... Saya suka buat sesuatu perkara tu last-last minute... Tapi nasib baik... Mereka semua yang saya invite untuk jadi Bridesmaid saya setuju untuk jadi Bridesmaid... So, sekarang mereka tengah bincang nak pakai baju warna apa... Untuk pihak En Keluang pun, saya dah suruh dia cari dalam 5 orang kawan-kawan dia untuk jadi Groom Man... Tugas sebenar untuk pegang dulang hantaran je sebenarnya... Hehehe... Lelaki senang, pakai baju kemeja or tshirt pergi kenduri pun still ok... So, untuk baju Groom Man should be no problem... Harap-harap la kan...

Malam ni ada mesyuarat kat rumah saya... Rumah kat Temerloh... Mesyuarat untuk majlis saya... Majlis saya nanti kan buat secara gotong royong... So, dah jadi kewajipan untuk adakan mesyuarat sebelum majlis... Untuk membahagikan tugas kepada sesiapa yang bekenaan... Tiba-tiba rasa makin dekat sangat dengan hari itu... Tinggal 12 hari.......

6 comments:

  1. wahh bestnye ade ramai bridesmaids :) tenang2 dear..

    ReplyDelete
  2. haha..bunag pun jenis suka wak keje last minit..haaa

    ReplyDelete
  3. yey dah dpt kad kawen..
    sy di lamar utk jadi bridesmaid.
    owh suke nyer.....

    ReplyDelete