nuffnang

Wednesday, 16 November 2011

Habiskan Masa Di Ofis-Quilling

Sekarang saya tengah tunggu En Keluang datang jemput saya kat ofis...

Biasanya saya bawak kereta sendiri... Tapi start semalam, En Keluang bawak kereta pergi kerja... Sebelum ni dia bawak motor je pergi kerja, tapi hari Isnin hari tu, tayar motor dia pecah... Jadi, saya pergi kerja dihantar dan dijemput la... Heaven giler bila tak payah drive kereta sendiri... Hahaha...

Sementera menunggu En Keluang sampai, yang sememangnya saya dah tau memang akan sampai lambat, sebab siapa tak tahu macam mana sesak nya jalan raya dari KL ke Putrajaya pada waktu-waktu macam ni...

Saya dengan segala keboringannya, menonton video-video kat youtube... Hajat hati nak tengok episod Cinta Elysa semalam... Tapi, macam tak ada mood pulak nak tengok Fasha Sandha tu... Hehehe...

Tiba-tiba saya ternampak satu video mengenai quilling... Bila tengok, macam berminat pulak... Terus search words QUILLING...

Melambak-lambak video pasal quilling keluar... Terus datang keinginan nak buat quilling tu...

Siapa tak tahu quilling, mari saya tunjuk... Hasil pencarian dari Google...


Sumber : http://www.odditycentral.com/pics/quilling-the-art-of-turning-paper-strips-into-intricate-artworks.html

Quilling ni senang kata ialah seni menggulung kertas...

Jenuh jugak la saya menggulung kertas berpandukan arahan dari video kat youtube... Tapi, nak buat gulungan pertama je susah... Gulungan-gulungan seterusnya senang je... Kira saya dah expert la... Hahaha...

Nak tengok hasil quilling saya...??? Tapi tak ada la gah macam gambar kat atas... Kata baru first time buat...

Saya buat ni ambik masa tak sampai setengah jam... Masih baru siap... Panas dari oven... Hahaha...



Dah lama tak buat kerja-kerja seni macam ni... Last sekali untuk majlis kahwin hari tu je la... Ingatkan tangan saya dah tak ada seni... Rupanya menjadi jugak... Hehehe...

Next time boleh cuba benda lain pulak... (^_^)

Bye...

 

2 comments: