nuffnang

Tuesday, April 19, 2011

Crepe Paper Murah...(Betul ke ejaan 'crepe' itu...???)

Hye awak... Entry ini adalah sangat ringkas... Just nak mintak bantuan dari awak semua...

Kat mana saya boleh dapatkan crepe paper dengan harga murah...???

Saya sangat perlukan crepe paper yang lembut tu... Saya survey kat banyak kedai, most of them jual sehelai crepe paper tu dengan harga RM 1.00 ke atas... Kat Mydin murah... Kalau tak silap saya, RM 3.50 sepeket... Satu peket ada 5 helai... So jatuh dalam RM 0.70 sehelai... Tapi...!!! Dalam sepeket tu... Warna dia campur-campur... Saya cuma nak warna purple... So saya nak buat apa dengan warna-warna yang lain tu...???

Hari Ahad hari tu, kan saya paksa En Keluang teman saya pergi cari barang-barang untuk projek DIY terbaru saya... Masa tu, saya ada singgah satu kedai bunga dan gubahan pengantin kat Kajang... Kat area-area Metro Kajang... Saya beli crepe paper kat situ... Tapi sehelai je lah... Sebab saya nak try dulu... Harga yang amoi tu letak RM 1.00... Tapi saya cakap kalau saya nak beli banyak, tak boleh dapat murah ke... Amoi tu cakap dia bagi dalam RM 0.80 la sehelai... Ok tak harga tu...??? Ada lagi tak tempat lain yang harga dia lagi murah...???

Saya nak crepe paper macam ni la... Yang lembut dan halus... Cantik kan warna-warna dia...

Yang ini pulak crepe paper jenis keras punya... Lebih kasar... Dan lebih banya kerdut...
Gambar sumber dari Pakcik Google...

Harga antara dua jenis crepe paper ni sangat berbeza... Kalau tak silap saya, harga crepe paper yang keras lagi mahal dari yang lembut...

So, kepada sesiapa yang tahu ada kedai yang jual crepe paper murah, sila la bagitau saya ye... Saya ni kena jaga budget... Sebab tu kena cari yang murah tapi cantik... Supaya berbaloi dengan budget saya yang ciput ni...
(- -")

20 comments:

  1. ekin: nak diy projek terbaru la yang... nak wat bunga...hehehe..nanti dah siap, sy review kat awak semua ok...

    ReplyDelete
  2. yunk. kalo kat johor tak silap 60 sen leh dapat. huhu. tapi u kat klang. i gtau jek hrga dia. sebab time tunang ritu i beli yang jenis lembut cm tuh untuk balut polisterine. mmg cuma 60 sen. teruskan pencarian. :)

    ReplyDelete
  3. aqma: bukan klang yang...sy kat putrajaya...tp, thanks bgtau...at least sy tau ada tempat yang lagi murah...

    ReplyDelete
  4. try tgk kat becon stationary warehouse, glenmarrie shah alam. satu rm0.70.. kalau nak guna byk bole order kat dia, sbb becon warehouse selalu update brg2..good luck ye.

    ReplyDelete
  5. thanks nurul...tp sy dah beli kat kajang je...0.80...tp, akak umah sy ckp pulak... kat kedai buku kajang, crepe paper dia 0.50 je...rugi betul, sbb dah beli...:-(

    ReplyDelete
  6. kt kedai sri serdang i beli rm0.60 je..mcm2 kaler ade..kt chowkit pon rm0.60..
    now tgh wt projek DIY pki crepe paper..bunga tuk hiasan hantaran..sgt save bajet! :)

    ReplyDelete
  7. kalu kat tempat saya rm0.50 n rm o.60 pun ada

    ReplyDelete
  8. Dear, kat Sin Yin, SEMUA HOUSE, RM1.30 untuk satu gulung yang ada 3 keping. Saya dah siap buat bunga carnation ngan crepe paper tu..purple you. Kat Bunga Reben Jln TAR RM0.50 sekeping...

    ReplyDelete
  9. Thanks to this blog tu sbb sy pon ngah srvey kertas tisu. So skang dh dpt mklumat yg sgt bguna. Mekaseh pd sumer n blogger

    ReplyDelete
  10. semua house, chow kit.. ade jugak... beli banyak 0.40 sen..

    ReplyDelete
  11. dekat A to Z di butterworth hanya rm0.50.klau beli pack yg bundle tu cuma rm4.00/10pcs

    ReplyDelete
  12. kat chow kit pun murah. 40sen sehelai. mcm2 kaler ade. :)

    ReplyDelete
  13. bole saye tau, chow kkit belah mana ye??

    ReplyDelete
  14. DEAR...TGK KT BANDAR KLANG...SEMALAM I G SURVEY SATU PCS 0.50...SATU PEKET ADA 10 SO RM 5...WARNA ADA BYK PILIHAN,,,SATU PEKET WARNA SAMA JE...

    ReplyDelete